Ficus Benjamin

Ficus Benjamin je drevo, ki v naravi zraste več kot 15 metrov v višino je pa zelo priljubljen kot lončnica ali sobno drevo , ki ga vzgajamo v stanovanju vendar zraste toliko koliko pogojev mu damo za rast

Benjamin ficus pa prinaša posebno energijo v vaše stanovanje, zato je zelo priljubljen v vsaki hiši ali stanovanju.

Ficus Benjamin

Gojenje ali vzdrževanje za Benjamin Ficus je dokaj preprosto tako, da ga lahko vzgaja vsak, ki nima veliko znanja o rastlinah. Važno je, da izberemo pravilno velikost lonca v kateremu raste, da ga redno zalivamo ne preveč ampak na suhem pa tudi ne sme biti predolgo. Benjamin Ficus v stanovanju ne sme biti na veliki temperaturi pri kakem radjatorju ali kaminu. Potrebuje pa veliko svetlobe pa ne smemo ga postaviti na direktno sončno svetlobo ker mu lahko ožge liste. Tudi gnojenje mu koristi s kakimi minerali.

Ficus Benjamin razmnoževanje

Razmnoževanje za Benjamin Ficus je tudi preprosto in se ga lahko loti vsak. Razmnožuje se lahko s semeni ali pa s potaknjenci. Potaknjence lahko naredimo kakor želimo glede velikosti od velike vejice pa do manjše vejice, lahko pa jih razmnožimo tudi iz samega lista. Pri razmnoževanju je priporočljivo dodati rastni hormon. Spodaj na sliki je domače razmnoževanje Ficus Benjamina eden je 3 letni drugi pa enoletni.

Enoletni Ficus Benjamin
3 letni Ficus Benjamin